חיפוש עבודה הוא תהליך מקצועי ומורכב שדורש, ידע סבלנות והבנה בתחום. בגלל שמרבית מחפשי העבודה לא מגיעים מהתחום החלטנו לרכז עבורכם מספר טיפים חשובים שיעזרו לכם למצוא את עבודות החלומות שלכם הרבה יותר מהר
חיפוש עבודה – מה חשוב לעשות?
החלטתם לחפש עבודה? מעולה. קודם כל חשוב להבין שחיפוש עבודה הוא תהליך שעשוי לקחת זמן. ישנן משרות שהתהליך בהן הוא קצר לרוב, כגון מכירות, שירות, משרות אדמינסטרציה וכדומה. במשרות בעולמות הכספים, שיווק, מטה דרג ביניים, בכירים, טכנולוגיה ומשרות נוספות התהליך יכול לקחת שבועות עד חודשים לפי תלות במשרה הספציפית, בכישורים המקצועיים של המועמד ובהתאמה לדרישות החברה.
לפני שאתם מתחילים לחפש, חשוב שתתכננו את הצעד הבא שלכם בקריירה. לא להקל ראש בתהליך הזה. אני מכיר הרבה אנשים שלא תכננו והיום הגיעו לסוג של מבוי סתום בקריירה שלהם, כאשר אין להם הרבה אפשרויות בחירה והזדמנויות להתקדם, להתפתח ולהגדיל את השכר שלהם. לעומתם, רוב האנשים שתכננו את הקריירה שלהם, במקרים רבים ימצאו את עצמם במקומות שבהם יש להם יותר הזדמנויות תעסוקתיות רלוונטיות.
כיצד לתכנן את הקריירה שלי?
היכן אתם רואים את עצמכם 3-5 שנים קדימה? זוהי בעיני שאלת המפתח. אם אתם יכולים לשים את האצבע על המקום שבו אתם רוצים להיות, כך תוכלו לתכנן את הדרך. לא יודעים איפה אתם רוצים להיות? זה גם בסדר… לכו לירידי תעסוקה, קראו מאמרים על מקצועות ועבודות מעניינות באינטרנט, התייעצו עם חברים, קולגות ומשפחה ולאט לאט, תכננו לכם מסלול שמתאים לכם.
אז איך לחפש עבודה – כיצד ניתן לאתר משרות שרלוונטיות עבורי
קורות חיים – לפני הכל חשוב להכין קובץ קורות חיים מסודר שיכיל את כל הניסיון המקצועי וההשכלה שלכם. ישנם אתרים רם באינטרנט שבהם ניתן למצוא טמפלייטים מוכנים שלתוכם ניתן ליצוק את הניסיון שלכם. למי שיש ניסיון של יותר מכמה שנים מומלץ להכין 2-3 קבצים כאשר כל אחד מהם שם דגש חזק יותר על אלמנטים מקצועיים שונים. כך תוכלו להגדיל את הסיכויים שלכם להגיע לראיון. למי שרלוונטי שווה לבנות קובץ גם באנגלית וגם בעברית. אם אתם נתקלים במודעה באנגלית, מומלץ לשלוח קובץ באנגליתאתרי דרושים – בישראל קיימים 4 אתרי דרושים גדולים: ג’ובמאסטר, דרושים, ג’ובנט ואולג’ובס. מומלץ להירשם לכולם, להעלות את קורות החיים שלכם ולקבל עדכונים למייל של משרות חמות. שווה לשלם כמה עשרות שקלים לאתרים הדורשים תשלום – מה הם 20 ש”ח לעומת משרה שמכניסה לנו אלפי שקלים בחודש במידה ונמצא דרכם עבודה?
קורות חיים – לפני הכל חשוב להכין קובץ קורות חיים מסודר שיכיל את כל הניסיון המקצועי וההשכלה שלכם. ישנם אתרים רבים באינטרנט שבהם ניתן למצוא טמפלייטים מוכנים שלתוכם ניתן ליצוק את הניסיון שלכם. למי שיש ניסיון של יותר מכמה שנים מומלץ להכין 2-3 קבצים כאשר כל אחד מהם שם דגש חזק יותר על אלמנטים מקצועיים שונים. כך תוכלו להגדיל את הסיכויים שלכם להגיע לראיון. למי שרלוונטי שווה לבנות קובץ גם באנגלית וגם בעברית. אם אתם נתקלים במודעה באנגלית, מומלץ לשלוח קובץ באנגלית אתרי דרושים – בישראל קיימים 4 אתרי דרושים גדולים: ג’ובמאסטר, דרושים, ג’ובנט ואולג’ובס. מומלץ להירשם לכולם, להעלות את קורות החיים שלכם ולקבל עדכונים למייל של משרות חמות. שווה לשלם כמה עשרות שקלים לאתרים הדורשים תשלום – מה הם 20 ש”ח לעומת משרה שמכניסה לנו אלפי שקלים בחודש במידה ונמצא דרכם עבודה?
לינקדין – ודאו שיש לכם פרופיל לינקדין מעודכן עם הניסיון התעסוקתי שלכם. הקפידו על כותרות מנוסחות היטב התואמות את התפקידים שעשיתם עם דגש על הכותרת הראשית של התפקיד הנוכחי שלכם. במידה ויש לכם פרופיל לינקדין מושך ייתכן בהחלט שיפנו אליכם ויציעו לכם עבודה. לא פונים אליכם? זה עדין לא אומר שהפרופיל שלכם לא תקין. לפעמים ישנם תפקידים שצדים אליהם פחות. הפכו אתם לציידים ופנו למנהלי משאבי אנוש, מגייסים וחברות השמה. הציגו את עצמכם ובדקו האם ישנם תפקידים רלוונטיים עבורכם.
פייסבוק – ישנן קבוצות רבות של מחפשי עבודה בפייסבוק לפי תחומים, מקצועות, אזורים וחיפוש עבודה כללי. ניתן להצטרך לקבוצות הללו, לבדוק אילו הצעות מופיעות ואפילו לפנות באופן אישי למפרסמים ולשאות האם יש להם עבודה עבורנו גם אם הם פרסמו משרה שהיא פחות רלוונטיות עבורנו.
טלגרם – תחום חיפוש המשרות בטלגרם פורח ונמצא בצמיחה מתמדת. ישנן עשרות קבוצות חיפוש עבודה בדומה לפייסבוק לפי תחומים, משרות כלליות וכו’. היתרון של טלגרם הוא האנונימיות שבאפליקציה המאפשרת לנו להירשם ולפרסם את עצמנו מבלי לחשוף פרטים אישיים
חברים וקשרים – לכולנו יש בספר הטלפונים חברות, חברים ובני משפחה שעובדים בכל מיני חברות ומכירים אנשים רבים. שווה לעשות בדיקה בספר הטלפונים ולבדוק למי ניתן להתקשר או לסמס שיכול לקשר אותנו לעבודה או אולי למישהו שמחפש עבודה.
חיפוש בגוגל – חפשו חברות בתחום שלכם או כל חברה שיכולה לפרסם משרה שיכולה להיות רלוונטית עבורכם. היכנסו לאתר שלהם והגישו מועמדות באתר
הד-האנטרים וחברות השמה – לחברות ההשמה יש משרות מגוונות והם יכולים לפעמים להביא אתכם לחברות שלא תגיעו אליהם בדרך סטנדרטים. ניתן למצוא חברות השמה בחיפוש בגוגל או לינקדין, ליצור עמם קשר ולבדוק האם יש להם משרות עבורכם. אין מגבלה לכמות החברות שניתן לפנות אליהן ולכן מומלץ לחפש כל הזמן חברות חדשות שיכולות להציע לכם משרות נוספות.
זומנתי לראיון עבודה – מה עושים ואיך מתנהגים?
קודם כל היו אתם. מראיינים מקצועיים יודעים לשאול את השאלות הנכונות ולבדוק את ההתאמה שלכם למקום העבודה. אבל לפני הרצון שלכם להתקבל, היו אתם עבור עצמכם. אתם לא מעוניינים שיקבלו אתכם לתפקיד חדש שאליו התקבלתם בגלל שהמראיין חשב שאתם מישהו אחר והצגתם כישורים שאין לכם. זה לרוב נגמר במפח נפש וחזרה לחיפוש עבודה נוסף. מה כן מומלץ לעשות?
קראו על החברה והכירו את תחום העיסוק והמתחרים.
נסו להבין מיהו המראיין ומה תפקידו. הכינו מראש תסריט הצגה עצמית והתאמנו עליו בבית עם אנשים נוספים.
חשוב מאוד להגיע בזמן.
התלבשו בצורה מכובדת וכזו שתואמת את המעמד.
במהלך הראיון הקשיבו היטב לשאלות וענו בהתאם. אין תשובות לא נכונות, אלא רק דברים הקשורים לניסיון שלכם, הידע המקצועי שלכם, המחשבות, הצרכים שלכם ומה שחשוב לכם במקום העבודה
הכינו מראש שאלות על נושאים שחשוב לדעת לגבי המשרה והחברה, זה לרוב מראה על רצינות ומקצועיות. חשוב לא להגזים בכמות השאלות, שכן זה עלול להיתפס כדבר שלילי בעיני חלק מהמראיינים.
לסיכום
תהליך חיפוש עבודה ובחירת קריירה יכול להיות תהליך ארוך וגם קצר לעיתים, דורש סבלנות, הכנה מראש ואקטיביות שלכם בתהליך. חשוב מאוד לוודא שאתם פועלים למציאת עבודה ולא מחכים שמישהו יבצע את העבודה עבורכם שכן זה עשוי לקחת זמן ארוך יותר ולייצר עבורכם היצע של יותר של משרות איכותיות.
על הכותב
רועי ברק הוא הבעלים של חברת ההשמה “ריקרוטיקס” וחברת הייעוץ העסקי “קבוצת ברק”. בעברו שימש במספר תפקידים בכירים במשק הגלובאלי והישראלי כמנכ”ל חברות בחו”ל, סמנכ”ל משאבי אנוש ומנהל תחומי הדרכה.