מועמדים למשרות הייטק ורוצים לדעת אילו שאלות הולכים לשאול אתכם בראיון? המאמר הזה בול בשבילכם
הכנה לראיון עבודה בהייטק
אם אתם מועמדים למשרות בהייטק של מתכנתים, מכירות, שיווק דיגיטלי או כל משרה אחרת, חשוב שתדעו שבהייטק תמיד מנסים להיות קצת יותר יצירתיים מכל תחום אחר, אבל לא תמיד. אז למה אנו צריכים להתכונן?
הכנה לראיון עבודה באנגלית
אם לא שפשפתם את האנגלית שלכם, הגיע הזמן להוציא אותה מהבוידעם. מרבית חברות ההייטק עובדות עם חו”ל ומצפות מכם לדבר אנגלית, גם אם לא בשפת אם, אז ברמה מספיק טובה בשביל לנהל שיחות מקצועיות ולשלוח אימיילים.
לבוש לראיון עבודה בהייטק
אנשי ההייטק והחברות בישראל לרוב מתלבשים יותר קז’ואל מתחומים אחרים, אך זה לא לא בהכרח חובה. מומלץ לבדוק מראש מהו קוד הנהוג בארגון שאליו אתם מגיעים ולנסות להתאים את הלבוש שלכם בהתאם. בכל מקרה, קשה לטעות עם ג’ינס או מכנס אלגנטי וחולצת פולו/מכופתרת. ולנשים חצאית אלגנטית, מכנס ארוך ג’ינס או אלגנט וחולצה עם שרוולים (לא גופיה).
שאלון לראיון עבודה בהייטק
לרוב אין שוני גדול בין שאלות עבודה בראיון לחברת הייטק אל מול ראיונות בתעשיות אחרות. חשוב להבין שאין תשובה נכונה או לא נכונה לשאלות שישאלו אתכם ברמה האישית (כמובן שברמה המקצועית לרוב יש תשובות). בכל ארגון מחפשים משהו אחר. מומלץ להתכונן לנושאים הבאים ולדעת לשווק את עצמכם וצורת ההתנהלות שלכם ברמה הגבוהה ביותר. הנושאים העיקריים שינסו לבדוק עם מרבית המועמדים:
יוזמה וחשיבה עצמאית – כיצד תתמודדו עם בעיות, מתי תפנו לבוס, לחברי הצוות, מתי תבדקו בגוגל וכו’.
יצירתיות – האם אתם יודעים לייצר פתרונות ייחודיים במקרים מורכבים. מומלץ להצטייד מראש בדוגמאות.
עבודת צוות – כיצד אתם עובדים מול קולגות וממשקי עבודה.
ממשק עבודה מול בוס ישיר – שאלות כמו איך הסתדרתם עם המנהל הקודם שלכם, מה עבד, לא עבד וכו’ הן מאוד נפוצות. התכוננו אליהן היטב.
למה עזבתם את מקום העבודה האחרון שלכם – גם אם פוטרתם זה לא נורא. חשוב לדעת להסביר מה קרה בצורה כזו שלא תייצר אנטיגוניזם עם המעסיק הפוטנציאלי שלכם.
מה חשוב לך במקום עבודה – התכוננו לתאר בכמה משפטים את סביבת העבודה הטובה לכם. שימו לב שחשוב לתאר משהו פרקטי ולא מצב דמיוני או בלתי אפשרי.
תכונות שליליות בראיון עבודה כולל דוגמאות
החלטתי להקדיש חלק שלם לנושא התכונות השליליות והחיוביות בראיון עבודה משום שזהו נושא שעולה הרבה מאוד פעמים. אינני חובב גדול של השאלות הללו, אך עדיין ישנם מראיינים רבים שבוחרים בכל זאת לשאול על תכונות שליליות וחיוביות. המנעו מלכתוב תכונה שלילית שהיא לא ממש שלילית או לספר על תכונה שלילית שעמלתם קשה בשביל לשפר. כל מראיין מעט מנוסה יודע להריח שאתם לא דוברים אמת. אני מציע פשוט להגיד את האמת. תנו תכונה שלילית או חולשה אמיתית שלכם שאינה פוגמת ביכולת שלכם לקבל את המשרה. לדוגמא: אם המשרה היא לא ניהולית ואין לכם שאיפה ניהולית ניתן להגיד שהייתם שמחים להתחזק ביכולת שלכם לנהל אנשים וזה משהו שחסר לכם. לגבי תכונות חיוביות – בחרו 2-3 תכונות מראש שאתם יודעים שחשובות מאוד לתפקיד ולמדו בעל פה כיצד לשווק אותן.
הגיעו מוכנים לראיון העבודה
בדקו מראש את פרטי החברה, השירותים שלה, כמה זמן היא קיימת, מיהם הלקוחות שלה וכו’. כאשר מגיעים למשרה מקצועית, הכנה מראש גורמת לכם להתפס מקצועיים מאוד ומגדילה משמעותית את הסיכוי שלכם להתקבל לעבודה.
לסיכום
הכנה לראיון עבודה הינה חשובה מאוד ומגדילה משמעותית את הסיכוי שלכם להגיע לשלבים האחרונים בתהליך מיון וגם לקבל את העבודה שחלמתם עליה בהייטק.